Barnklippning

Barnfrisör

Vi klipper barn från 0-12 års ålder på salongen. Från 13 år räknas barnen som vuxna och är välkomna till Studio 34 i dörren intill.

Debiteringen görs utifrån barnets ålder. Är du medveten om att ditt barn har väldigt mycket och tjockt hår, ska klippas från långt till kort, behöver en hårtvätt, vill ha en ny frisyr eller har lite svårt för att sitta stilla, rekommenderar vi dig att hellre boka lite längre tid och gärna lämna en kommentar istället för att boka i enlighet  med barnets ålder. Har du två eller tre barn som du vill få klippt på en och samma gång finns "Syskonklippning" att boka. Då blir priset rabatterat.
Vi försöker aldrig klippa ett motsträvigt barn i mer än 30 minuter. Lyckas vi klippa litegrann tar vi full betalning, men om det inte går alls så tar vi 50% för vår tid.

Vi klipper bara rena nytvättade hår!
Vi är tacksamma om ni innan frisörbesöket kontrollerar att det inte finns löss och är barnet snuvigt och förkylt ser vi gärna att ni bokar om er tid. Tvätta håret på barnet innan besöket. Det är omöjligt för oss att göra ett bra jobb om barnets hår är fett eller smutsigt.
Vi tvättar förstås gärna, men då måste vi ha tid till detta och det kostar lite extra. Om vi bedömer att barnets hår är såpass smutsigt att det måste tvättas för att kunna klippas men för lite tid har bokats, kan vi komma att behöva boka om er tid på plats.

Alla som besöker salongen måste ta av sig ytterskorna och antingen använda skoskydd eller tofflor som finns till låns. "Vuxentofflor" ligger på elementet och tofflor till barnen i olika storlekar står parkerade under bänken. Detta för att det rosa golvet är känsligt för smuts och för att vi vill hålla salongen så ren och fräsch som möjligt och för er egna skull- golven är kalla och fulla med hår.

Kommer du med barnvagn? Det går bra att ta med den in och ställa den på plastmattan i entrén.

ENGLISH

Studio 34 Kids &MiniSpa is a salon for kids aged 0-12 years. At the age of 13, they are most welcome to our other salon, for grownups next door.

The age of the child decides the price and the time of the haircut, but if you know that your child has a lot of hair, wants a new hairstyle, has "ants in his or her pants" you will have to book a longer timeslot than the actual age of your child.

Do you have more than one child that need a haircut? Book "Syskonklippning" (sibling haircut)for a reduces price.

We do not try to cut a sad or crying child for mor than 30 min. If we cant perform a haircut you will have to pay 50% of the price for our attempt.

Please check your child for lice and show up with a newly washed hair if possible. We offer hair wash at the salon for an additional fee.

Please take off your shoes when entering the salon. Slippers are available to avoid hairy socks and cold feet!

Are you arriving with a stroller? No problem. Just roll it in and park it on the plastic carpet.

Min första klippning

Första klippningen brukar vara en minnesvärd upplevelse. Vi tar förstås massor av foton och sparar en lock som ni får med er hem i en vacker ask. Vill ni ha två askar så kostar en extra ask 50:-.

Ibland kan de allra minsta vara lite oroliga och ovana vid frisörbesöket. Vi har kommit på att det blir mycket enklare att få arbetet utfört om vi täcker för spegeln. Det brukar funka väldigt bra med favoritfilmen på Ipaden och några leksaker i händerna. Vi har även en babyanpassad frisörstol med bygel och ratt som brukar vara populär bland de små, våra klippmaskiner är extra tystgående och vi har leksaker och mutor att ta till om det kniper. Funkar det inte att sitta själv, kan man alltid sitta i förälderns knä eller stå på golvet. Vi är väldigt flexibla!

Vi tycker det är klokt att börja klippa barnen från ca 1 års ålder och sedan göra det med jämna mellanrum. Att klippa sig är något man gör, och det, liksom tandborstning och bilbälte är inte något som man kan förhandla bort. Det är svårare att klippa en treåring för första gången än ett jämngammalt barn som blivit van vid att gå till frisören från början. I vissa kulturer anser man att håret ska rakas vid ca 1 års ålder för att sedan växa ut och bli tjockt och fint, men oavsett vad man tror på så växer håret inifrån och kvalitén på barnets hår är genetiskt och förutbestämt och kan inte påverkas genom klippningen. Däremot ser håret tjockare och finare ut om man får bort det slitna babyhåret och börjar anlägga en frisyr.

Om det behövs har vi Minimutor till försäljning för 29:-/st. Det är en strut som innehåller russin, majskrokar, fruktstång och kex.

Det är bra om du tar med dig en extra tröja ifall barnet inte accepterar klippkappan. Kommer du med barnvagn går det bra att ta in den och parkera på plastmattan i entrén, men tänk på att inte komma för tidigt. Det finns bara plats för en vagn åt gången!