Barnklippning

Barnfrisör

Jag klipper barn från 0-12 års ålder på salongen. Från 13 år räknas barnen som vuxna och är välkomna till Studio 34 i dörren intill.

Debiteringen görs utifrån barnets ålder. Är du medveten om att ditt barn har väldigt mycket och tjockt hår, behöver en hårtvätt, vill ha en ny frisyr eller att det brukar ta lite tid, rekommenderar jag dig att hellre boka lite längre tid och gärna lämna en kommentar istället för att boka i enlighet  med barnets ålder. Har du två eller tre barn som du vill få klippt på en och samma gång finns "Syskonklippning" att boka. Då blir priset rabatterat.

Ibland vill man vara extra fin till ett kalas, bröllop eller en skolfotografering. Då kan det kanske vara läge för en styling. Jag flätar, lockar, plattar eller gör en enklare uppsättning.

Jag är tacksam om ni innan frisörbesöket kontrollerar att det inte finns löss och är barnet snuvigt och förkylt är det också bra om ni bokar om er tid.

Alla som besöker salongen måste ta av sig ytterskorna och antingen använda skoskydd eller tofflor som finns till låns. "Mamma och pappatofflor" ligger på elementet och tofflor till barnen i olika storlekar står parkerade under bänken. Detta för att det rosa golvet är känsligt för smuts och för att vi vill hålla salongen så ren och fräsch som möjligt, dels för er skull- golven är kalla och fulla med hår.

Kommer du med barnvagn? Det går bra att ta med den in och ställa den på plastmattan i entrén.

Min första klippning

Första klippningen brukar vara en minnesvärd upplevelse. Vi tar förstås massor av foton och sparar en lock som ni får med er hem i en vacker ask. Vill ni ha två askar så kostar en extra ask 50:-.

Ibland kan de allra minsta vara lite oroliga och ovana vid frisörbesöket. Jag har kommit på att det blir mycket enklare att få arbetet utfört om jag täcker för spegeln. Det brukar funka väldigt bra med favoritfilmen på Ipaden och några leksaker i händerna. Jag har även en babyanpassad frisörstol med bygel och ratt som brukar vara populär bland de små. Funkar det inte att sitta själv, kan man alltid sitta i förälderns knä.

Jag tycker det är klokt att börja klippa barnen från ca 1 års ålder och sedan göra det med jämna mellanrum. Att klippa sig är något man gör, och det, liksom tandborstning och bilbälte är inte något som man kan förhandla bort. Det är svårare att klippa en treåring för första gången än ett jämngammalt barn som blivit van vid att gå till frisören från början. I vissa kulturer anser man att håret ska rakas vid ca 1 års ålder för att sedan växa ut och bli tjockt och fint, men oavsett vad man tror på så växer håret inifrån och kvalitén på barnets hår är genetiskt och förutbestämt och kan inte påverkas genom klippningen. Däremot ser håret tjockare och finare ut om man får bort det slitna babyhåret och börjar anlägga en frisyr.

Om det behövs har jag Minimutor till försäljning för 29:-/st. Det är en strut som innehåller russin, majskrokar, fruktstång och dinosauriekex.

Det är bra om du tar med dig en extra tröja ifall barnet inte accepterar klippkappan. Kommer du med barnvagn går det bra att ta in den och parkera på plastmattan i entrén, men tänk på att inte komma för tidigt. Det finns bara plats för en vagn åt gången!