Öronhåltagning

Jag använder Blomdahls håltagningsmetod med sterila verktyg för att på ett smidigt och säkert sätt ta hål i ditt barns öronsnibbar. Eftersom jag gör båda hålen på en och samma gång går det väldigt snabbt och är förknippat med minimal smärta. Örhängena ligger i en försluten kassett och kommer aldrig i kontakt med vare sig min eller ditt barns hud förrän hålet är gjort. Jag använder endast plaststift för att inte bidra till allergier, 100% fritt från nickel.

Jag avsätter alltid 30 minuter per barn som ska ta hål i öronen för att utan stress kunna gå igenom vad som ska ske och hur det går till. Vi tränar t ex på ljudet av håltagningsverktygen, väljer ett håltagningssmycke och har även tid till att välja ut ett fint örhänge som man kan köpa med sig hem om man vill, så att man kan byta ut håltagningssmycket mot ett riktigt örhänge efter tidigast 6 veckor. Vi har även tid att prata lite avspänt och få tvivlande och lite ängsliga barn att  samla mod.

Hålen tas i en lugn miljö utan andra väntande kunder i salongen. Vill man ha med sig ett gossedjur eller något annat som skapar trygghet går det bra. Det är en stor dag som de flesta aldrig glömmer, en milstolpe mot vuxenvärlden och jag är både stolt och glad över att få var en del av den.

Läs mer om Blomdahls öronhåltagning här! www.blomdahl.se

Pris för två hål 610:-
Pris för ett hål 490:-

Efter 6 veckor ska håltagningsstiften kasseras och bytas ut mot riktiga örhängen. Jag rekommenderar att ni fortsätter att använda Blomdahls örhängen i plast under det första året. Det är viktigt att barnet har örhängen i hålet dag och natt den första tiden så att hålen inte växer igen. Det bästa är en hängande modell i plast. Den håller hålen rena luftiga och torra, är skönare för barnet att sova på och löser dessutom ut om örhänget skulle fastna i någonting. Jag har många modeller till försäljning på salongen och kan även specialbeställa om så önskas.

Rengöringsservetter är bra att köpa med sig hem i samband med öronhåltagningen. 79:-/paket.

Köp gärna med er ett par örhängen att byta till den dagen det är dags. Det är som sagt viktigt att barnet bär örhängen både dag och natt de första åren så att inte hålen växer igen, vilket de annars kan göra mycket snabbt. Numera avråder man från att snurra på örhängena under läkningsperioden och bara låta hålen läka utan att sårytan rivs upp. Tvätta och torka med rengöringsservetterna när det behövs och håll lite koll så brukar läkningen gå bra.

Återbesök: Vill ni ha hjälp med att byta håltagningsörhänget mot riktiga örhängen så hjälper jag gärna till med det under förutsättning att nya örhängen inhandlas på salongen. (Finns från 279:-). Detta tar 15 minuter och bokas via bokningssystemet.

Observera att nedre åldersgräns för öronhåltagning är 5 år.

Salongen uppfyller alla lagstadgade hygienrutiner och har kontrollerats av Göteborgs Miljöförvaltning utan anmärkning i maj 2022.